Editoriale

Juniori sau titulari

Mai nou se rostogoleste pe facebook si pe alte pagini de internet ideea ca ar trebui sa jucam urmatoarele doua meciuri folosind juniori in locul titularilor de drept.

Cam aiurea, iar argumentele contra nu sunt deloc putine. Sa analizam trei dintre ele.

1. Desconsiderarea competitiei, lucru penalizat probabil de regulament. Practic favorizezi doua echipe in defavoarea altora. Si dai apa la moara celor care te-au acuzat, nu poti sa mori cu dinamo si CFR de gat si apoi sa dai punctele echipelor viitorul si steaua. Este contrar spiritului competitiei, a ideii de fair play, iar Universitatea Craiova ar trebui sa respecte competitia. Daca doreai sa faci asta trebuia sa o faci de la prima etapa de play off. Ai intrat intre primele sase, respecti competitia, lupti meci de meci si vezi care iti este valoarea dupa ultimul meci.Ca odihnesti unul sau doi titulari este una, ca joci cu juniorii si rezervele este alta.

2.Cele doua meciuri nu vor aduce nimic bun pentru juniorii respectivi, eventualele infrangeri la scor vor fi ca o piatra de moara agatata de gatul lor.

3.Aproape trei saptamani fara un meci oficial ar putea aduce un efect contrar celui propus, se poate intampla ca jucatorii sa-si piarda concentrarea si relatiile de joc sa scada vizibil. Cel mai bun antrenament ramane competitia, jucatorii trebuie sa ramana in priza, motivati sa joace la victorie orice meci.

Este contrar spiritului de competitie, indiferent ca simpatizam sau nu anumite echipe. iar Universitatea Craiova nu ar trebui sa participe la astfel de jocuri de culise. Mergem, jucam meciurile cu gandul la victorie, incheiem campionatul, poate mai urcam un loc. Raman patru zile de odihna pana la meciul cu Voluntari, echipa care joaca si ea in campuionat si este greu de crezut ca nu va juca cu titularii in cele doua meciuri care urmeaza. Altfel, daca nu suntem in stare sa eliminam o echipa care joaca constant cu patru jucatori de peste 34 de ani (doi au chiar 37 de ani) inseamna ca nu meritam sa jucam finala cupei.

PS Ar fi interesant cati dintre cei care sustin ideea folosirii juniorilor ar fi pe stadion, la Severin, la meciul cu Viitorul.Cati ar face deplasarea sa-i sustina, duminica la ora 21.15? Ne-am strange cateva sute?

Leave a Reply

%d bloggers like this: